Ägg!!!!!!!!!!!!!

Hehe våra papegojciklider har laggt ägg! Otroligt roligt!
Trodde inte mina ögon när jag tittade igår kväll och såg massor av ägg!! Helt sanslöst! :) Kul som faen iaf!
De har hållt på och grävt nu sen jag köpte den för två månader sen. De ligger stora högar med sand överallt. de har verkligen arbetat hårt :) Växterna har de dragit upp flera gånger ifrån sanden. De möblerat om hela akvariumet sen de kom.

Bilden: Copyright Jessica Lundgren 2009
Äggen lagda på stenen.

Jag hoppas iaf det går vägen. Har läst lite på nätet och många har skrivit att många lägger ägg sedan blir det inte mer. :( Så jag håller tummarna. Därför de inte blir något är för att hanarna ofta är sterila eftersom detta är en framavlad ciklid av två andra ciklider.
Men enligt vissa källor ska det gå utmärkt men att de kan få för sig och käka romen istället. Dock nu så verkar de ta föräldrar rollen på allvar. De vaktar 24/7, hela tiden. De är agressiva och pussar på sina ägg. Jag hoppas det är en hane och en hona och att hanen inte är steril. Isåfall blir det små söta yngel!!! Håll tassar och tår för mig. Både jag och Christian är till oss. Så spännande!!!


Bilden: Copyright Jessica Lundgren 2009
Eventuellt mamma och pappa... :) Troligen hoppas jag. Som ni ser är de agressiva som attans och ska slå min kamera gul och blå. Den ena blir skit arg bara man går vid akvariumet 1-2 meter ifrån. De håller stenkoll.


Bilden: Copyright Jessica Lundgren 2009

Visst är de sööööta!! :D

Bilden: Copyright Jessica Lundgren 2009

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits